Grecia, Rusia şi Iran, pe agenda de discuţii a Grupului Bilderberg

Autor: Gaidau Ion Postat la 12 iunie 2015 82 afişări

Datoria Greciei, comportamentul Rusiei pe scena internaţională şi programul nuclear iranian sunt, începând de joi, pe masa de discuţii a Grupului Bilderberg, care reuneşte în fiecare an, într-o discreţie totală, personalităţi de talie mondială, relatează AFP în pagina electronică.

Aproximativ 140 de personalităţi de talie mondială se reunesc, de joi, într-un hotel de lux izolat în munţi în apropiere de Telfs, în Tirol (vestul Austriei), şi protejat de un dispozitiv important de securitate.

Discuţiile cu uşile închise nu vor fi dezvăluite, o regulă care alimentează de mai mult timp teoriile conspiraţiei.

Premierul belgian Charles Michel, omologul său olandez Mark Rutte, preşedintele Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem, şeful statului austriac Heinz Fischer, ministrul german al Apărării Ursula Von der Leyen şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg în special participă la reuniune alături de directorii unor companii importante precum Eric Schmidt (Google), Thomas Enders (Airbus), John Elkann (Fiat Chrysler) sau Michel O'Leary (Ryanair).

De asemenea, la reuniune participă şi mulţi "foşti", precum fostul preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, legendarul diplomat american Henry Kissinger, fostul patron al CIA David Petraeus sau fostul şef al Băncii Mondiale Robert Zoellick.

Cu toţii trebuie să dezbată până duminică teme legate de securitate, terorism, tehnologii şi mari dosare geopolitice în curs.

Grecia, Iranul, Rusia, Orientul Mijlociu, NATO, "strategia europeană", Statele Unite şi Marea Britanie figurează printre subiectele anunţate pe site-ul bilderbergmeetings.org, unica sursă oficială prin care comunică grupul.

Încălzirea globală, una dintre principalele teme ale Summitului G7 care tocmai a avut loc în Bavaria, este, în schimb, absentă de pe agenda discuţiilor.

Grupul Bilderberg este considerat de detractorii săi drept un fel de mijloc ocult de conducere a lumii, un loc ce nu poate fi controlat în care se iau decizii importante, fără legitimitate democratică.

Alţi critici îi reproşează acestui grup că apără o orientare ultraliberală de globalizare.

Însă grupul, reunit pentru prima oară în 1954 într-un hotel olandez (Bilderberg), la insistenţele prinţului Berhard al Olandei, îşi proclamă drept obiectiv "favorizarea dialogului între Europa şi America de Nord".

"Caracterul privat al conferinţei le permite participanţilor să se detaşeze de cerinţele funcţiilor pe care le deţin", precizează grupul pe site.

Aproximativ 2.100 de poliţişti austrieci şi 300 de colegi germani au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea pe parcursul desfăşurării acestei reuniuni. De asemenea, autorităţile austrice au blocat până duminică o porţiune de drum de 25 de kilometri ce duce spre hotel şi au interzis orice survol în zonă pe o rază de 50 de kilometri.

Totuşi, grupurile anti-Bildenberg au promis să adune între 2.000 şi 3.000 de manifestanţi sâmbătă, la Telfs.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRIA,
BILDEBERG,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/grecia-rusia-si-iran-pe-agenda-de-discutii-a-grupului-bilderberg-14443490
14443490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.