Sorin Mîndruţescu, directorul Oracle România, plasat sub control judiciar pe o cauţiune de 500.000 euro/ Acuzaţiile grave de corupţie pe care i le aduc procurorii DNA

Postat la 08 august 2019 69 afişări

Directorul general Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pe cauţiune în valoare de 500.000 de euro, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Sorin Mîndruţescu, directorul Oracle România, plasat sub control judiciar pe o cauţiune de 500.000 euro/ Acuzaţiile grave de corupţie pe care i le aduc procurorii DNA

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Mîndruţescu este sub control judiciar pe cauţiune, după ce a fost audiat de procurori. Cauţiunea stabilită este de 500.000 de euro.

DNA: Sorin Mîndruţescu a primit peste 800.000 euro mită în opt situaţii, de la firme din IT

DNA anunţă, oficial, că faţă de directorul Oracle România, Sorin Mîndruţescu, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi este sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 869.413 euro, în opt situaţii în perioada 2009-2013, de la reprezentanţii unei firme de IT pentru contracte avantajoase.

Procurorii DNA au efectuat, în cursul zilei de miercuri, o serie de percheziţii în cadrul unui dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

„Ulterior, în urma audierii în acelaşi dosar penal, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mîndruţescu Sorin Mihai, director general al filialei din Romania a unei companii multinaţionale din domeniul IT, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale). De asemenea, a fost fixată o cauţiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară şi consemnată pe numele său la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective”, informează DNA, printr-un comunicat de presă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cautiune,
controlul,
romania,
oracle,
procurorii dna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.