SONDAJ în Republica Moldova privind unirea cu România: Un cetăţean din cinci este sigur că se va face unirea

Postat la 27 martie 2014 36 afişări

Un cetăţean al Republicii Moldova din cinci este sigur că se va face unirea cu România, potrivit unui sondaj privind identitatea naţională în Republica Moldova realizat în perioada 1-15 februarie pe un eşantion de 1.155 de persoane de către Centrul Român de Studii şi Strategii.

SONDAJ în Republica Moldova privind unirea cu România: Un cetăţean din cinci este sigur că se va face unirea

 Directului CRSS Eugen Popescu a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele preliminarii ale acestui sondaj, arătând că acesta a fost făcut în Republica Moldova, fără zonele Transnistria şi Găgăuzia.

Potrivit sondajului, la întrebarea: "Credeţi că reunirea Republicii Moldova cu România s-ar putea realiza sau nu?", 20% dintre participanţi au răspuns că sunt siguri că da, iar 34% cred că da. 25% dintre respondenţi au spus că nu cred că se va realiza unirea cu România, iar 7% sunt siguri că nu, în timp ce 15% nu ştiu sau nu răspund.

O altă întrebare a sondajului este: "Ce poziţie aveţi faţă de reunirea României cu Republica Moldova?", iar răspunsurile au fost: 27% categoric pentru, 25% mai degrabă pentru, 20% mai degrabă împotrivă, 12% categoric împotrivă şi 15% nu ştiu, nu răspund, este indiferent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sondaj-in-republica-moldova-privind-unirea-cu-romania-un-cetatean-din-cinci-este-sigur-ca-se-va-face-unirea-12345996
12345996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.