Şomajul din zona euro stagnează la 12% şi subliniază divergenţe economice pe axa nord-sud

Postat la 01 aprilie 2014 43 afişări

Şomajul din zona euro a stagnat în februarie la 11,9%, situaţia din piaţa forţei de muncă subliniind evoluţiile economice divergente pe axa nord-sud, Germania continuând să câştige teren în timp ce în Italia rata şomajului a ajuns la un nou nivel record.

Şomajul din zona euro stagnează la 12% şi subliniază divergenţe economice pe axa nord-sud

 Rata şomajului din zona euro stagnează de 5 luni aproape de maximul istoric de 12%, situaţia de depresiune economică persistând în cea mai mare parte a continentului, cea mai vizibilă excepţie fiind Germania, transmite Bloomberg.

În Germania, cea mai mare economie europeană, numărul şomerilor a continaut să scadă în martie, în timp ce şomajul din Italia, a treia mare economie din zona euro, a atins în feburarie nivelul record de 13%.

În Spania şi Grecia, şomajul se menţine la cote alarmante de peste 25%, faţă de 4,8% în Austria, 5,1% în Germania sau 7,3% în Olanda.

Divergenţele subliniază situaţia dificilă în care se găseşte Banca Centrală Europeană (BCE), care trebuie să ajusteze politica monetară pentru cele 18 state din zona euro cu situaţii economice foarte diferite, într-o perioadă prelungită de presiune economică, cu riscuri de deflaţie.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/somajul-din-zona-euro-stagneaza-la-12-si-subliniaza-divergente-economice-pe-axa-nord-sud-12377619
12377619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.