Soluţia turcească la problema câinilor vagabonzi: mâncare pentru reciclare - FOTO SI VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 aprilie 2015 642 afişări

În Istanbul trăiesc 14 milioane de oameni şi circa 150.000 de câini şi pisici fără stăpân. Situaţia animalelor vagaboande a polarizat societatea din Turcia, metodele propuse de Guvern iscând proteste.

Cum multe animale sufereau de foame, compania Pudgeon a introdus o serie de automate care oferă hrană şi apă animalelor în schimbul reciclării buteliilor de plastic goale. Banii obţinuţi din reciclarea ambalajelor sunt folosiţi pentru cumpărarea hranei pentru animale.

Guvernul a propus în urmă cu trei ani un proiect de lege pentru mutarea animalelor în "parcuri" aflate în afara oraşului, dar asociaţiile de protecţie a animalelor au protestat, invocând un moment din 1910, când câinii de pe stradă au fost strânşi şi duşi pe o insulă, unde au fost lăsaţi fără mâncare.

Activiştii cred că iniţiativa celor de la Pudgeon, chiar dacă nu reprezintă o soluţie pe termen lung, încurajează reciclarea şi va determina cetăţenii şi facă persiuni asupra Guvernului pentru rezolvarea situaţiei animalelor.

www.pudgeon.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caini,
mancare,
problema,
reciclare,
solutie
/actualitate/solutia-turceasca-la-problema-cainilor-vagabonzi-mancare-pentru-reciclare-foto-si-video-14134648
14134648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.