Soluţia prin care Europa ar putea recrea boom-ul gazelor de şist din SUA s-ar putea găsi sub nisipurile din Sahara

Postat la 28 noiembrie 2012 13 afişări

Dacă în Europa dez­voltarea sectorului ga­zelor de şist s-a împot­molit din cauza riscu­rilor pe care extracţia acestui gen de combustibil le ridică pentru mediul înconjurător, un vecin din sud nu vede, probabil, o problemă prea mare în fracturarea hidraulică.

Algeria, al cărei teritoriu este acoperit în proporţie de 90% de unul dintre cele mai mari deşerturi din lume, Sahara, pregăteşte facilităţi fiscale pentru a încuraja investiţiile în explorarea şi exploatarea gazelor din surse neconvenţionale. Această ţară este deja conectată la reţelele Europei prin conducte subacvatice, scrie Bloomberg. Algeria este cel mai mare expor­tator de gaze din Africa. Ţara stă pe 6.500 de miliarde de metri cubi de gaze recuperabile, potrivit estimărilor Agen­ţiei Internaţionale pentru Energie, suficient cât să alimenteze întreaga Uniune Europeană timp de un deceniu. Resursele algeriene de gaze ar valora 2.600 miliarde de dolari la preţul de tranzacţionare de pe piaţa britanică. O producţie mai mare în Africa de Nord i-ar oferi Europei o alternativă la gazele ruseşti, vândute de Gazprom la preţuri de trei ori mai mari decât cele din Statele Unite.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
gaze de sist,
exploatare,
sahara
/actualitate/solutia-prin-care-europa-ar-putea-recrea-boom-ul-gazelor-de-sist-din-sua-s-ar-putea-gasi-sub-nisipurile-din-sahara-10355899
10355899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.