Soluţia ingenioasă găsită de un oraş pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să iasă din casă pentu a merge la cumpărături

Postat la 26 aprilie 2020 1183 afişări

Soluţia ingenioasă găsită de un oraş pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să iasă din casă pentu a merge la cumpărături

O flotă de roboţi pe roţi livrează cumpărăturile în orăşelul britanic Milton Keynes, în contextul în care pandemia de COVID-19 i-a blocat pe locuitori în case.

Roboţii, cu o înălţime de aproximativ o jumătate de metru, care arată ca nişte cutii din plastic alb şi sunt dotaţi cu şase roţi negre, sunt o prezenţă obişnuită în orăşel, unde sunt folosiţi pentru livrări de circa doi ani.

Însă, de când au fost impuse restricţiile de circulaţie în Marea Britanie, pe 23 martie, dispozitivele au fost "mai ocupate" ca niciodată, livrând gratuit provizii pentru personalul medical şi înregistrând o creştere a solicitărilor din partea publicului general.

"În prezent, livrarea este gratuită pentru personalul medical din comunitate. Vrem să le facem viaţa puţin mai uşoară acestor oameni, în această perioadă foarte foarte stresantă", a spus Henry Harris-Burland, de la Starship, compania care produce roboţii.

"Mulţi lucrează 80 de ore săptămânal şi nu au timp să ajungă la magazinul alimentar local, aşa că folosesc roboţii noştri pentru cumpărături", a mai spus acesta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roboti,
livrare,
cumparaturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.