"Slow TV", conceptul de televiziune pentru care timpul nu contează. Ce spuneţi de "o zi din viaţa unui melc"?

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 aprilie 2014 102 afişări

Într-o lume tot mai grăbită, conceptul "Slow television" - transmisia unui eveniment oarecare de la început până la final, nu este un concept chiar nou, dar a ţinut de o zonă mai mult experimentală - vezi "The Yule Log" - focul dintr-un şemineu, program transmis de o televiziune din New York de Crăciun.

"Slow TV", conceptul de televiziune pentru care timpul nu contează. Ce spuneţi de "o zi din viaţa unui melc"?

Dar televiziunea publică norvegiană a preluat ideea şi a dezvoltat-o, în ultima perioadă, cu succes. Una din primele emisiuni a fost o călătorie cu trenul de 7 ore de la Bergen la Oslo, care a fost urmărită de 20% din populaţia Norvegiei.

În 2011 călătoria unui vapor din Bergen către Kirkenes, de 134 de ore, a fost integral transmisă şi este în prezent disponibilă la adresa http://nrk.no/hurtigruten/; Youtube găzduieşte o variantă de numai 37 de minute:

Spectacolul navei a fost urmărit de jumătate din populaţie, într-un moment sau altul, şi a devenit un fenomen social, cu oameni care pândeau nava, pentru a apărea pe film.

Alte emisiuni au inclus 12 ore de tăiat lemne de foc (cu 8 ore de şemineu), 18 ore despre migraţia somonului (unii au spus că e prea puţin), 100 de ore cu şahistul Magnus Carlsen jucând, precum şi căteva ore bune despre împletitul puloverelor.

Următoarele proiecte privesc o zi din viaţa unui melc, dar şi construcţia, timp de 24 de ore, a unui ceas uriaş din lemn.

Conceptul pare a fi gata să traverseze oceanul: o companie de producţie TV din Los Angeles a cumpărat drepturile emisiunilor Slow TV.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/slow-tv-conceptul-de-televiziune-pentru-care-timpul-nu-conteaza-ce-spuneti-de-o-zi-din-viata-unui-melc-12420027
12420027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.