Duşa: Exerciţiile la care participă avioane americane F-16 nu au legătură cu situaţia din Ucraina

Postat la 07 aprilie 2014 38 afişări

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, luni, că exerciţiile din spaţiul aerian românesc la care vor participa, în această săptămână, avioane americane F-16 nu au legătură cu situaţia din Ucraina.

Duşa: Exerciţiile la care participă avioane americane F-16 nu au legătură cu situaţia din Ucraina

 "Începând din această săptămână vom avea exerciţii comune, care nu au nicio legătură cu situaţia din Ucraina, pentru că ele au fost planificate de anul trecut, pe aviaţie de vânătoare şi supraveghere aeriană. Avioane F16 vor fi, începând din această săptămână, prezente la aceste exerciţii", a menţionat Duşa.

El a precizat că va avea o discuţie telefonică, în cursul zilei de luni, cu secretarul Apărării, Charles Timothy Hagel, în care va discuta despre perspectivele NATO. "Voi aborda şi subiecte ale parteneriatului România-Statele Unite şi capabilităţi militare pe care va trebui să le avem în viitor în România, dar şi în celelalte state care sunt graniţe NATO şi graniţă a Uniunii Europene", a arătat acesta.

Întrebat dacă a cerut sprijin aerian pentru o escadrilă de avioane F16 care să staţioneze în România până în momentul în care armata română le va avea în dotare, el a spus: "O să am o discuţie cu domnul Hagel pe subiecte care vizează supravegherea spaţiului aerian, poliţie aeriană, sisteme de apărare antiaeriană, sisteme de securitate pe Marea Neagră. Avioanele F16 vor fi prezente la exerciţii cu forţele aeriene române începând din această săptămână în România. Este un exerciţiu planificat în anul 2013".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dusa-exercitiile-la-care-participa-avioane-americane-f-16-nu-au-legatura-cu-situatia-din-ucraina-12419805
12419805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.