AIPC cere clarificarea situaţiei la o firmă unde familia Ruşanu trebuie să facă ofertă de preluare

Postat la 07 aprilie 2014 44 afişări

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital cere Autorităţii de Supraveghere Financiară să clarifice urgent situaţia de la firma Comat Met, unde instituţia a dispus că familia fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu trebuie să facă o ofertă de preluare, iar AGA a decis anterior delistarea firmei.

AIPC cere clarificarea situaţiei la o firmă unde familia Ruşanu trebuie să facă ofertă de preluare

 "De urgenţă, ASF trebuie să clarifice situaţia de la Comat Met Bucureşti (simbol COMT). Pe de o parte, începând din 3.04.2014, acţionarii pot să depună cereri de retragere din societate conform procedurilor indicate de Dispunerea de măsuri 8/2006 (în cazul delistării unei firme în baza unei decizii AGA - n.r.). Ca urmare, emitentul este suspendat de la tranzacţionare începând din aceeaşi dată de operatorul de piaţă BVB. Pe de altă parte, ASF a constatat, pe bună dreptate, dar după ani buni de aşteptări, că există un grup de acţionari care au preluat emitentul COMT fără a derula o OPP (ofertă de preluare - n.r.). Ca urmare, ASF a emis decizia 232/27.03.2014 prin care impune o OPP acestor acţionari, dar fără a observa că acest emitent este într-o procedură de delistare şi că va fi suspendat de la tranzacţionare începând cu 3.04.2014", se arată într-un comunicat transmis, luni, de AIPC către ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a emis în urmă cu două săptămâni o decizie în care arată că Dan-Radu Ruşanu, Anca Daniela Ruşanu, firmele Radan 2.000, Dana Management, precum şi Dumitru Ion, Laurenţiu Coman şi Constantin Sebeni deţin peste 33% din acţiunile Comat Met, pragul la care trebuie să fie lansată o ofertă de preluare, potrivit legislaţiei pieţei de capital.

Cititi multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aipc-cere-clarificarea-situatiei-la-o-firma-unde-familia-rusanu-trebuie-sa-faca-oferta-de-preluare-12418810
12418810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.