Rusia a suspendat importuri de produse lactate de la companii din Ucraina

Postat la 07 aprilie 2014 39 afişări

Autorităţile ruse au anunţat luni că au suspendat parţial importul de produse lactate din Ucraina, în special brânzeturi şi unt, în plină criză între cele două ţări după anexarea peninsulei Crimeea.

Rusia a suspendat importuri de produse lactate de la companii din Ucraina

 Agenţia federală pentru protecţia consumatorilor din Rusia, Rospotrebnadzor, a explicat că decizia este motivată de "garantarea drepturilor consumatorilor" şi în urma constatărilor privind încălcarea normelor sanitare.

Restricţiile vizează companiile Ros, Ahtirski Sirkombinat, Piriatinski Sirkombinat, Gadiacir, Zolotonoski Maslodelni şi Tehmolprom.

Rusia a fost acuzată în mai multe rânduri că impune sancţiuni comerciale ţărilor partenere, având în vedere presiuni asupra statelor din regiune, cum a fost cazul resctricţiile pentru importurile de vin din Georgia, sau al produselor lactate din ţările baltice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-a-suspendat-importuri-de-produse-lactate-de-la-companii-din-ucraina-12418004
12418004
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.