Skopek, BCR: Suntem gata să susţinem economia prin credite de consum şi ipotecare. Dar în lei

Autor: Razvan Voican Postat la 25 iunie 2013 64 afişări

"Vrem să dăm credite.Avem suficientă lichiditate şi suntem total pregătiţi să susţinem economia. Nu mai vindem însă decât credite în lei"

Skopek, BCR: Suntem gata să susţinem economia prin credite de consum şi ipotecare. Dar în lei

După închiderea a peste 100 de unităţi şi regândirea modelului de administrare a reţelei, după reevaluarea reţelei de bancomate şi POS-uri, implementarea unei noi strategii care să stimuleze clienţii să facă tranzacţii prin bancă şi a unor măsuri de creştere a gradului de satisfacţie în principal prin scurtarea timpului de procesare a diverselor solicitări, după testarea unei noi scheme de motivare a personalului şi creşterea gradului de automatizare în evaluarea dosarelor de credit, BCR este în poziţia de a reporni motoarele creditării pentru persoane fizice, însă exclusiv în lei, conform deciziei strategice luate toamna trecută.

 

„Vrem să dăm credite. Încă există o problemă la nivelul cererii, însă avem suficientă lichiditate şi suntem total pregătiţi să susţinem economia atât prin credite negarantate, cât şi garantate. Nu mai vindem însă decât credite în lei. Pentru BCR ca bancă pe picioarele ei şi cu resurse masive în lei aceasta este direcţia şi ne-am asumat-o în mod conştient, cu toate costurile pe termen scurt. Clienţii trebuie să cunoască şi beneficiile şi capcanele creditului în valută, iar volatilitatea cursului leu/euro vorbeşte de la sine“, afirmă Martin Skopek, bancherul ceh de 45 de ani pe care Erste Group l-a trimis în primăvara anului trecut să preia un al doilea mandat de vicepreşedinte executiv pe retail al BCR în contextul efortului de restructurare şi restabilire a profitabilităţii celei mai mari bănci locale.

 

Continuarea pe ZFCorporate

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
credit
/actualitate/skopek-bcr-suntem-gata-sa-sustinem-economia-prin-credite-de-consum-si-ipotecare-dar-in-lei-11017700
11017700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.