Situaţie ingrozitoare in Catalonia. Spitalele au trecut la o triere drastică, iar pacienţii cu şanse mici de supravieţuire nu mai sunt internaţi în spital

Postat la 31 martie 2020 791 afişări

Situaţie ingrozitoare in Catalonia. Spitalele au trecut la o triere drastică, iar pacienţii cu şanse mici de supravieţuire nu mai sunt internaţi în spital

Sistemul sanitar din Catalonia este în colaps: medicilor li se recomandă să nu mai interneze pacienţii în stare critică. La nivel oficial, scenariul este negat de autorităţile catalane.

Sistemul sanitar din Catalonia este în colaps din cauza pandemiei de coronavirus.

Cotidianul El Mundo scrie că spitalele au trecut la o triere drastică, iar pacienţii cu şanse mici de supravieţuire nu mai sunt internaţi în spital.

Scenariul este negat autorităţile locale, dar medicii au povestit presei că au primit o notă internă cu această recomandare.

La nivel global, Spania are al doilea cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus, 8.189, după Italia, cu 11.591.

Numărul deceselor a atins marţi un nou record, 849 de morţi. În total, numărul cazurilor confirmate se apropie de 95.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catalonia,
colaps,
pacienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.