Situaţie fără precedent. H&M va vinde haine second-hand într-unul dintre cele mai emblematice magazine ale sale. Care este motivul pentru care retailerul a luat această decizie

Postat la 14 septembrie 2023 101 afişări

Situaţie fără precedent. H&M va vinde haine second-hand într-unul dintre cele mai emblematice magazine ale sale. Care este motivul pentru care retailerul a luat această decizie

H&M plănuieşte să vândă haine şi accesorii second-hand în magazinul său emblematic din Londra începând cu 5 octombrie, în condiţiile în care creşte presiunea asupra companiilor de fast fashion pentru a-şi reduce impactul asupra mediului prin încurajarea reutilizării şi reciclării hainelor, relatează Reuters.

În contextul în care Uniunea Europeană plănuieşte un nou regulament pentru a lua măsuri drastice în ceea ce priveşte deşeurile textile în blocul comunitar, H&M a declarat că este "parte a problemei" şi că modul în care este produsă şi consumată moda trebuie să se schimbe.

Colecţia de îmbrăcăminte pentru femei "PRE-LOVED", prezentă la magazinul H&M de pe Regent Street, va include articole de îmbrăcăminte de la mai multe alte mărci şi designeri, precum şi de la mărcile grupului H&M, care includ Arket, Cos, Monki şi Weekday.

Acesta va fi cel de-al doilea magazin H&M care va oferi haine second-hand, după Barcelona, deschis la începutul acestui an. H&M are, de asemenea, o ofertă online de second-hand în Suedia şi Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haine,
second-hand,
vanzare

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.