Situaţia tensionată de pe pieţele externe şi scena politică românească cresc costurile de împrumut

Postat la 10 iulie 2012 14 afişări

Creşterea randamentelor plătite de Finanţe la licitaţiile pentru titluri de stat este determinată de situaţia încordată de pe pieţele financiare europene, de structura lichidităţilor din sistemul bancar şi de tensiunile politice din România, afirmă secretarul de stat în MFP Cristian Sporiş.

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat luni 700 milioane lei, reuşind să atragă întreaga sumă vizată la licitaţia pentru vânzare de certificate de trezorerie cu maturitate de 11 luni, însă randamentul mediu a crescut de la 5,29% pe an la 5,53% pe an. "Ministerul Finanţelor Publice urmăreşte cu mare atenţie evoluţiile de pe piata primară a titlurilor de stat. Uşoara creştere a randamentelor plătite de către Trezorerie pentru finanţarea de pe piaţă în ultima perioadă este determinată de mai mulţi factori printre care enumerăm situaţia tensionată de pe pieţele financiare din Uniunea Europeană şi zona euro, structura lichidităţilor din sistemul bancar precum şi tensiunile din zona politică din România, care pot determina reducerea apetitului pentru risc al investitorilor", a declarat Sporiş pentru MEDIAFAX.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
piete externe,
tensiuni,
efecte,
economie
/actualitate/situatia-tensionata-de-pe-pietele-externe-si-scena-politica-romaneasca-cresc-costurile-de-imprumut-9837504
9837504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.