Site-ul WikiLeaks şi cititorii săi au fost spionaţi de NSA şi GCHQ, acuză Assange

Postat la 18 februarie 2014 50 afişări

Agenţia americană de informaţii NSA şi echivalenta sa britanică GCHQ "au spionat WikiLeaks şi pe cititorii săi", a anunţat marţi site-ul lui Julian Assange citând documente obţinute de la Edward Snowden, reclamând totodată numirea unui "procuror special" în acest caz.

Site-ul WikiLeaks şi cititorii săi au fost spionaţi de NSA şi GCHQ, acuză Assange

 Potrivit unuia dintre aceste decomente, NSA l-a înscris pe Julian Assange, încă din 2010, pe "o listă cu persoane care trebuie să fie ţinta unei urmăriri şi care cuprinde membri suspectaţi că fac parte din reţeaua Al-Qaida", a dat asigurări WikiLeaks într-un comunicat.

"NSA şi partenerul său britanic GCHQ au spionat, de asemenea, WikiLeaks şi pe cititorii săi", a adăugat site-ul, citând alt document provenind de la Edward Snowden, un fost colaborator NSA, refugiat în Rusia.

"WikiLeaks condamnă ferm comportamentul fără de lege al Agenţiei Naţionale americane de Securitate. Îndemnăm administraţia Obama să numească un procuror special pentru a ancheta asupra extinderii activităţii criminale a NSA împotriva mass-media, inclusiv a WikiLeaks", a reacţionat Assange, citat într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/site-ul-wikileaks-si-cititorii-sai-au-fost-spionati-de-nsa-si-gchq-acuza-assange-12105435
12105435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.