Singura zi în care biciclistele au pedalat în siguranţă pe străzile Capitalei

Autor: Ioana Matei Postat la 03 iunie 2013 60 afişări

Peste 1500 de femei au pedalat duminică, 2 iunie, în Bucureşti şi în alte 11 oraşe din ţară, într-un marş organizat cu scopul promovării ciclismului urban.

Biciclistele au defilat în cadrul evenimentului SkirtBike, aflat la cea de-a patra ediţie, în Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Acesta este organizat cu scopul atragerii a cât mai multe femei de partea ciclismului urban şi presupune pedalarea în siguranţă pe artere principale ale oraşelor.

În Bucureşti, chiar dacă vremea nu a fost de partea organizatorilor,  ploaia torenţială nu a împiedicat  defilarea biciclistelor care au pornit din parcul A.I. Cuza(IOR) şi s-au oprit  în Parcul Herăstrău. Evenimentul, organizat în Capitală în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution, a început cu o plimbare în Bucureşti, în urmă cu trei ani. Dacă atunci 350 de bicicliste s-au înscris în cursă, anul trecut, SkirtBike a adunat peste 2000 de femei, în opt oraşe din ţară, iar anul acesta 1500 de femei din întreaga ţară au ajuns la defilare.

SkirtBike este una dinte puţinele zile când biciclistele pot pedala civilizat, ţinând cont de absenţa infrastructurii pentru biciclete. Primarul Sorin Oprescu a vorbit recent despre cele mai importante proiecte din Capitală, arătând că, pe lângă proiectele de infrastructură rutieră, municipalitatea va continua şi proiectele de amenjare a  pistelor pentru biciclişti. "Sigur, sunt şi pistele de biciclete care o perioadă au fost foarte bune, apoi am constatat că ne-am grăbit în anii 2006 - 2007, când aveam sarcini de la Uniunea Europeană - recomandări, nu sarcini - şi-am tras nişte piste de biciclete în Bucureşti cu copaci la mijloc", a spus Sorin Oprescu, la conferinţa "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbană, încotro?, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germanǎ (AHK Romania) şi Mediafax.

Oprescu a precizat că a mers pentru consultanţă pentru a discuta despre infrastructura destinată bicicletelor la Copenhaga, arătând că acolo unde se vor putea "adapta", actualele piste vor fi adaptate, iar acolo unde nu se va putea face acest lucru, acestea vor fi refăcute.

Vezi aici imagini de la evenimentul SkirtBike

Urmărește Business Magazin

/actualitate/singura-zi-in-care-biciclistele-au-pedalat-in-siguranta-pe-strazile-capitalei-10920945
10920945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.