Singura înregistrare ORIGINALĂ a primilor paşi făcuţi pe lună de Neil Armstrong, scoasă la licitaţie de un fost intern la NASA

Autor: Razvan Tupa Postat la 30 iunie 2019 65 afişări

O înregistrare a primilor paşi făcuţi pe lună de Neil Armstrong va fi scoasă la licitaţie de casa Sotheby´s, pe 20 iulie, anunţă Reuters.

Un fost intern la NASA a cumpărat mai multe înregistrări video pentru a le vinde la licitaţie şi se aşteaptă să ajungă milionar după vânzarea programată în luna iulie. Între acestea s-ar găsi singura înregistrare originală a primilor paşi făcuţi de om pe lună, cu o jumătate de secol în urmă.

După aselenizarea de pe 20 iulie, 1969, NASA a şters multe înregistrări originale pentru a refolosi banda cu scopul de a scădea cheltuielile agenţiei, spune Gary George, care era student atunci când a cumpărat peste 1.100 de înregistrări de la NASA la preţul de 218 dolari în timpul unei licitaţii a materialelor oferite de oficialităţi în 1976.

“Nu m-am gândit că e ceva de valoare pe acele benzi” a afirmat George, acum în vârstă de 65 de ani, citat de Reuters. “Le vindeam posturilor de televiziune pentru a fi refolosite”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEIL ARMSTRONG,
LUNA,
LICITAŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.