Simona Halep a câştigat turneul de la New Haven, al patrulea său titlu în circuitul WTA

Autor: Leila Bolat Postat la 25 august 2013 87 afişări

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 23 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la New Haven (SUA), obţinând patrulea titlu din carieră, după ce s-a impus în finala cu sportiva cehă Petra Kvitova, numărul 9 WTA şi a treia favorită, scor 6-2, 6-2.

Meciul a durat o oră şi 6 minute.

Simona Halep a obţinut pentru prima dată un titlu din categoria Premier, după ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (2012), toate pierdute.

Halep a obţinut pentru această performanţă 117.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Halep s-a impus în 29 din ultimele sale 34 de meciuri din circuitul WTA, câştigând toate cele patru trofee ale sale în acest interval. Ea a mai obţinut în acest an trofeele de la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta. Victoria de sâmbătă a fost a cincea a româncei în faţa unei jucătoare din Top 10, după cele din faţa lui Na Li (2011), Agnieszka Radwanska, Marion Bartoli şi Caroline Wozniacki (toate trei 2013).

Ca urmare a succesului de la New Haven, Simona Halep va urca în ierarhia WTA, urmând să se claseze între primele 20 de jucătoare. Halep este a patra jucătoare din România care ajunge în Top 20, după Virginia Ruzici, Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir-Ilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
HALEP,
TROFEU
/actualitate/simona-halep-a-castigat-turneul-de-la-new-haven-al-patrulea-sau-titlu-in-circuitul-wta-11270343
11270343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.