Seulul şi Washingtonul au ridicat nivelul supravegherii militare a Coreei de Nord la "AMENINŢARE VITALĂ". Oficial SUA: Coreea de Nord ar putea testa rachetele în orice moment - VIDEO

Postat la 10 aprilie 2013 14 afişări

Coreea de Sud şi Statele Unite au ridicat miercuri cu o treaptă nivelul supravegherii militare comune, la "ameninţare vitală", în perspectiva unui eventual tir de rachetă din partea Coreei de Nord, scrie agenţia sud-coreeană Yonhap. Administraţia Obama estimează că testele cu rachetele balistice efectuate de Coreea de Nord ar putea fi lansate în orice moment, a declarat un oficial american pentru CNN.

Seulul şi Washingtonul au ridicat nivelul supravegherii militare a Coreei de Nord la "AMENINŢARE VITALĂ". Oficial SUA: Coreea de Nord ar putea testa rachetele în orice moment - VIDEO

 Comandamentul integrat al forţelor americane şi sud-coreene a ridicat la nivelul 2 această proceduri, care se află de-acum la treapta "ameninţare vitală", potrivit unui oficial militar care a solicitat protecţia anonimatului. În timp de pace, nivelul de supraveghere este 4, iar în timp de război 1.

Furios din cauza unei noi serii de sancţiuni adoptate de ONU în urma testului nuclear din februarie şi manevrelor militare comune în curs între Statele Unite şi Coreea de Sud, Phenianul şi-a multiplicat, în ultimele săptămâni, declaraţiile belicoase.

Phenianul a staţionat pe coasta de est două rachete de tip Musudan, cu o rază de acţiune ce atinge în mod teoretic până la 4.000 de kilometri, adică având capacitatea să atingă Coreea de Sud, Japonia sau Insula americană Guam, potrivit Seulului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seulul-si-washingtonul-au-ridicat-nivelul-supravegherii-militare-a-coreei-de-nord-la-amenintare-vitala-oficial-sua-coreea-de-nord-ar-putea-testa-rachetele-in-orice-moment-video-10729294
10729294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.