Sergiu Neguţ a preluat 50% din Mindit, firmă de verificare a trecutului profesional al angajaţilor

Autor: Cristina Cuncea Postat la 29 ianuarie 2014 195 afişări

Sergiu Neguţ, antreprenor implicat în mai multe afaceri locale, a preluat 50% din acţiunile Mindit, prima firmã din România care realizează servicii de verificare a trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor, fondată în urmă cu un an de Irina Arsene.

Sergiu Neguţ a preluat 50% din Mindit, firmă de verificare a trecutului profesional al angajaţilor

"Marea provocare de anul trecut a fost crearea unei pieţe de background screening şi conştientizarea angajatorilor asupra utilităţii acestui serviciu. După un an de investiţii (...) era momentul ca afacerea să treacă la nivelul următor şi să cunoască şi alte linii de business. Îl cunosc pe Sergiu Neguţ de mulţi ani şi l-am provocat să accepte o noua poziţie, cea de partener de afaceri în Mindit", a declarat într-un comunicat fondatorul şi directorul executiv al Mindit.

Background screening sau verificarea trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor reprezintă confirmarea informaţiilor oferite de aceştia către companii, prin CV sau în formularul de aplicare şi se realizează pe baza unui acord scris al persoanei verificate. În SUA şi în ţările dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg răspândit, mai ales la firmele cu renume. Irina Arsene a introdus anul trecut background screeningul şi în România, preluând modelul occidental, se arată în comunicat.

Mindit realizează verificări de screening, incluzând confirmarea studiilor, a certificarilor şi trainingurilor, a foştilor angajatori, dar şi colectarea de referinţe în mod direct. Clienţii Mindit sunt firme multinaţionale, dar şi companii locale din domeniul IT&C, consultanţă, recrutare, servicii financiare, FMCG, pharma&healthcare.

Neguţ a arătat că firma are în vedere atât extinderea pe segmentul background screening, dar şi deschiderea de noi linii de afaceri în domeniul serviciilor de resurse umane.

Neguţ a fost implicat în mai multe afaceri antreprenoriale, printre care Fru-Fru, 2parale şi Instore Media. Până în 2011, el a fost director executiv şi board member la reţeaua de clinici private Regina Maria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MINDIT,
PRELUARE,
/actualitate/sergiu-negut-a-preluat-50-din-mindit-firma-de-verificare-a-trecutului-profesional-al-angajatilor-11985717
11985717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.