Semnal de ALARMĂ: Una dintre cele mai cunoscute meserii din România va dispărea

Postat la 30 martie 2017 64 afişări

Meseriile care au început să dispară din companiile de producţie, în urma avansului tehnologiei, sunt prelucrătorii prin aşchiere, aceştia fiind înlocuiţi cu centre de prelucrare automată, şi sudorii, astăzi aproape în exclusivitate sudura făcându-se cu ajutorul roboţilor, a spus Nicu Durău, director de HR, ALRO, la conferinţa ZF HR Trends 2017.

Semnal de ALARMĂ: Una dintre cele mai cunoscute meserii din România va dispărea

”Nu cred ca ar trebui sa ne simtim amenintati de evolutia tehnologiei, pentru ca exista o mare putere de adaptabilitatea a omenirii care se regaseste si in adaptabilitatea fortei de munca Industria asigură tot spectrul de profesii de la muncitorii cu calificare de bază, la profesioniştii în domeniu. Primii vizaţi de avansul tehnologic sunt muncitorii cu calificare de bază, cei care execute operaţii repetitive. Provocarea va fi şi pe partea sistemului de învăţământ, în sensul că job-urile şi complexitatea lor trebuie să fie intuită şi promovată atât de sistemul de învăţământ de stat, cât şi de cursurile oferite de companii”.

 

Alte declaraţii ale lui Nicu Durău:

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.