Seminte, pesticide, ingrasaminte si profit

Postat la 27 aprilie 2011 328 afişări

Compania Carmistin a si-a adaugat de la inceputul acestui an o noua linie de business prin Divizia Agricultura, speclizata in comercializarea de ingrasaminte, pesticide si seminte. Carmistin este o afacere demarata in anul 2000 de omul de afaceri prahovean Iustin Paraschiv, axata la inceput pe comertul cu carne de vita si porc.

In 2010 compania a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 46 de milioane de euro, in crestere cu sapte procente fata de anul precedent. "Prin dezvoltarea diviziei Agricultura la Carmistin adaugam un motor puternic de crestere al business-ului nostru in 2011. Ponderea acestei activitati in totalul afacerii va ajunge in acest an la aproximativ 20%.

Divizia Carmistin Agricultura se resimte deja in business-ul total, astfel ca in primul trimestru am avut o crestere generala de 87 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, care se datoreaza in principal campaniei de primavara in agricultura. Ne vom continua proiectele de apropiere de agricultorii romani incercand sa-i subventionam, prin sisteme de plata flexibile, pe cei care au nevoie" declara Iustin Paraschiv proprietarul Carmistin.

Pana in prezent omul de afaceri Iustin Paraschiv a investit peste 20 de milioane de euro in grupul de firme pe care le dezvolta, in sectorul culturilor agricole si zootehnie, construind unitati de productie si achizitionand utilaje noi sau retehnologizand facilitati mai vechi. "La nivel de grup ne vom concentra si in acest an pe dezvoltarea afacerilor in agricultura si zootehnie, avand in plan investitii masive pe toate liniile de business si pe toate companiile din grup" precizeaza Iustin Paraschiv.

Compania Carmistin face parte din grupul de firme al familiei Paraschiv, care numara peste 2000 de angajaţi si deruleaza anual o cifra de afaceri mai mare de 150 milioane de euro in domeniul agro-zootehnic. Din cei 2000 de angajati, 400 s-au alaturat grupului in cursul anului tecut. Intre companiile membre ale grupului se numara si: Ana si Cornel (fabrica de mezeluri cu peste 100 de magazine de desfacere a produselor proprii), Ladrisi Grup (abator de porcine, bovine si cabaline), Pajo Holding (cresterea animalelor si cultivarea cerealelor) şi Avicarvil (compania producatoare a brandului de carne de pui "La Provincia").

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Seminte,
pesticide,
ingrasaminte,
profit
/actualitate/seminte-pesticide-ingrasaminte-si-profit-8196746
8196746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.