Şeful ZTE şi Liviu Dragnea au discutat despre un centru de interconectare şi cloud computing

Postat la 27 martie 2014 43 afişări

Preşedintele ZTE Corporation, Shi Lirong, i-a propus vicepremierului Liviu Dragnea înfiinţarea unui joint-venture pentru un proiect de cloud computing, iar acesta, la rândul său, a invitat compania chineză să dezvolte în România un centru european de interconectare a reţelelor telecom.

Şeful ZTE şi Liviu Dragnea au discutat despre un centru de interconectare şi cloud computing

 "În viitorul joint-venture va fi prezent ZTE şi o firmă din România, de stat sau privată. Acest proiect, dacă se va concretiza, se va derula în viitorul parc tehnologic din România destinat firmelor chineze, unde ZTE a fost invitată să participe. La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea i-a propus şefului ZTE Corporation înfiinţarea în România a unui centru european de interconectare a reţelelor de telecomunicaţii, similar celui din Frankfurt, cel mai important din Europa, unde sunt conectaţi toţi operatorii de profil", a afirmat şeful ZTE România, Lorian Vintilă, prezent la un eveniment de specialitate.

El a precizat că propunerile discutate în China de preşedintele ZTE Corporation şi vicepremierul Liviu Dragnea pot fi puse în practică numai cu respectarea legislaţiei României.

Prin cloud computing se înţelege o reţea de calcul de date bazata pe o infrastructură virtuală, invizibilă utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob, poate fi utilizată prin intermediul unui aplicaţii de acces la Internet (browser web) fără a instala nici un alt program.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-zte-si-liviu-dragnea-au-discutat-despre-un-centru-de-interconectare-si-cloud-computing-12346088
12346088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.