Şeful SJU Constanţa: Cei care consumă alcool şi ajung la Urgenţă trebuie să-şi plătească tratamentul

Postat la 08 mai 2013 23 afişări

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână, propune ca pacienţii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise care ajung la unităţile de primire urgenţe să îşi plătească tratamentul, iar costurile să nu mai fie decontate de stat, cum se întâmplă acum.

Şeful SJU Constanţa: Cei care consumă alcool şi ajung la Urgenţă trebuie să-şi plătească tratamentul

 Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că legea privind reforma în domeniul sănătăţii ar putea fi modificată, la secţiunea privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât tratamentul să nu mai fie decontat de stat în cazul pacienţilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise care ajung la unităţile de primire urgenţe.

"S-ar putea face o amendare a Legii 95. Deci, o propunere legislativă prin care să se modifice Legea 95 în secţiunea care priveşte acordarea asistenţei de urgenţă în care să se specifice că aceia care vin în Unitatea de Primiri Urgenţe sub influenţa băuturilor alcoolice, ceea ce înseamnă acordarea de ajutor medical ca urmare a consumului de băuturi alcoolice, plătesc din buzunarul propriu. (…)

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-sju-constanta-cei-care-consuma-alcool-si-ajung-la-urgenta-trebuie-sa-si-plateasca-tratamentul-10861780
10861780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.