Şeful FP: Bursa de la Bucureşti este prea mică pentru oferte mari de acţiuni

Autor: Roxana Pricop Postat la 12 iunie 2013 55 afişări

Doar pentru abonaţii ZF Corporate

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), susţine că plasamentul de acţiuni la Petrom realizat doar parţial a arătat că există cerere limitată pe bursa de la Bucureşti şi recomandă statului să acce­seze şi alte burse atunci când privatizează pachetul de 15% din Romgaz, produ­că­torul naţional de gaze.

„Poate că privatizarea Rom­gaz va avea loc prin inter­me­diul unei listări duale, cererea pentru acţiuni pe piaţa locală este limitată, iar plasamentul de acţiuni Petrom pe care noi l-am făcut a arătat acest lucru. Pentru o ofertă de 300-400 milioane de euro, aşa cum este oferta Romgaz, reco­man­dăm statului să acceseze şi alte pieţe. Pentru investi­torii mari, bursa de la Bu­cureşti este prea mică pentru a se mobiliza“, a spus managerul Fondului Proprietatea.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-fp-bursa-de-la-bucuresti-este-prea-mica-pentru-oferte-mari-de-actiuni-10961120
10961120
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: România are din ce în ce mai multe businessuri. O discuţie cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct ZF şi Ioana Răduca, head of content Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.