Şeful Electrica atacă giganţii străini din energie: Cum e posibil să faci profituri de 30% din servicii într-o ţară ca România?

Postat la 08 septembrie 2011 32 afişări

Ioan Folescu, directorul general al Electrica, spune că nu înţelege ideea de management privat la companiile de stat, iar în ceea ce priveşte privatizările, ar trebui "separat din coş merele stricate de cele bune", pentru că vânzarea companiilor energetice contravine interesului naţional.

"De unde aduci managerii străini? De la o companie cu rude în Germania, care va trimite un manager, acesta va vedea că treaba nu merge şi va recomanda privatizarea? Ce s-a ales cu privatizările din energie? O foarte proastă calitate a serviciilor faţă de cele ale Electrica şi profituri foarte mari. Cum este posibil să faci profituri de 30% din servicii într-o ţară ca România? De ce nu le faci la tine în ţară? Profiturile mari ale companiilor energetice se duc în afară prin achiziţii de echipamente foarte scumpe. Nu înteleg discuţiile privind privatizarea distribuţiei", a declarat Folescu.

Pe de altă parte, Florin Ciocănelea, CEO al Grup Servicii Petroliere, atrage atenţia că şi Enron, General Motors sau Lehman Brothers au avut management privat, dar acesta nu a reuşit să le salveze.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-electrica-ataca-gigantii-straini-din-energie-cum-e-posibil-sa-faci-profituri-de-30-din-servicii-intr-o-tara-ca-romania-8715437
8715437
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.