Şeful Comisiei Electorale din Turcia afirmă că buletinele de vot neştampilate sunt valide

Postat la 17 aprilie 2017 63 afişări

Buletinele de vot folosite la referendumul privind introducerea sistemului prezidenţial sunt valide, a declarat Sadi Guven, preşedintele Înaltei Comisii Electorale (YSK), după ce partidele de opoziţie au contestat decizia instituţiei de a aproba folosirea de buletine neştampilate, notează Reuters.

Şeful Comisiei Electorale din Turcia afirmă că buletinele de vot neştampilate sunt valide

Buletinele de vot oferite alegătorilor au fost produse de Înalta Comisie Electorală şi sunt valide, a declarat Guven, care a precizat că decizia instituţiei de a aproba folosirea buletinelor neştampilate nu este fără precedent pentru că o astfel de practică a mai fost anterior permisă de autorităţi.

Oficialul turc a mai declarat că decizia a fost luată înainte de introducerea rezultatelor în sistem, adăugând că reprezentanţii partidului de guvernământ, dar şi ai formaţiunilor de opoziţie, au fost prezenţi la aproape toate secţiile de vot şi au semnat procesele verbale.

Partidul Popular Republican (CHP), principalul partid de opoziţie din Turcia, a anunţat că va contesta rezultatul referendumului şi solicită renumărarea a peste 60% din voturi, criticând decizia de a număra şi buletinele care nu au fost ştampilate de oficialii turci.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.