Şeful Comisariatului de Protecţia Consumatorilor Constanţa şi un inspector ANAF, trimişi în judecată

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 10 aprilie 2015 233 afişări

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Mihai Perifan, şi inspectorul din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă a ANAF Damu Fundulea au fost trimişi în judecată de către procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DNA pentru fapte de corupţie.

Procurorii îl acuză pe Mihai Perifan de dare de mită, iar pe inspectorul din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă a ANAF de săvârşirea infracţiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 19 martie 2015, Mihai Perifan, pe baza informaţiilor primite de la Damu Fundulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 euro.

La data de 20 martie 2015, în acelaşi scop, Mihai Perifan a remis aceleiaşi persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, anchetatorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale de la Mihai Perifan a sumei de 15.000 euro, dată de acesta cu titlu de mită ofiţerului de poliţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞEF CPC,
INSPECTOR ANAF,
JUDECATĂ
/actualitate/seful-comisariatului-de-protectia-consumatorilor-constanta-si-un-inspector-anaf-trimisi-in-judecata-14116983
14116983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.