Şeful BCR: Curăţenia în sistemul bancar va avea rezultate în 2015-2016, trebuie să fim optimişti

Postat la 10 iunie 2014 88 afişări

Rezultatele curăţeniei în sistemul bancar prin scoaterea din bilanţuri a creditelor neperformante se vor vedea în perioada 2015-2016, a afirmat Tomas Spurny, CEO BCR, care apreciază că nivelul neperformantelor e foarte ridicat în România, dar creşterea economică aduce "o rază de lumină".

Şeful BCR: Curăţenia în sistemul bancar va avea rezultate în 2015-2016, trebuie să fim optimişti

 "Trebuie făcută curăţenie în sistem. Banca Naţională vrea ca acest lucru să se întâmple acum pentru că vrea să creeze condiţiile pentru reluarea creditării, însă cred că rezultatele se vor vedea abia în 2015-2016. România este o ţară unică din cauza creditelor neperformante la nivel foarte ridicat, însă este o rază de lumină pentru că avem o creştere economică bună, deci trebuie să fim optimişti", a afirmat Spurny la conferinţa ZF Bankers Summit'14.

El a arătat că situaţia creditelor neperformante se va îmbunătăţi într-un an, considerând că este nevoie de curăţarea portofoliilor întrucât calitatea bilanţurilor se va aprecia.

Spurny a menţionat că unele bănci intenţionează să creeze un fond mutual privat care să adune toate creditele neperformante, însă nu crede că această idee că se va realiza în România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-bcr-curatenia-in-sistemul-bancar-va-avea-rezultate-in-2015-2016-trebuie-sa-fim-optimisti-12732141
12732141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.