Seful Bancii Mondiale: Pietele se indreapta catre o noua zona periculoasa

Autor: Razvan Muresan Postat la 15 august 2011 12 afişări

Pierderea increderii in economiile statelor-cheie din Europa si SUA cuplata cu o fragila redresare economica au impins pietele intr-o noua zona periculoasa, pe care politicienii trebuie sa o ia in serios, a declarat, duminica, seful Bancii Mondiale, Robert Zoellick, citat de Reuters.

Zoellick a spus, in cadrul cinei de la Sydney, organizata de Asia Society, ca economia mondiala trecea printr-o revenire rapida, bazata mai ales pe tarile in curs de dezvoltare ca sursa de crestere. "Ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani este rezultatul cumulat al evenimentelor din Statele Unite ale Americii si Europa, care au facut ca multi dintre investitori sa-si piarda increderea in cateva dintre tarile importante", a explicat presedintele Bancii Mondiale, completand "fara sa foloseasca cuvinte mari" ca "evenimentele intamplate, alaturi de revenirea fragila a ecnomiei statelor, vor trage lumea intr-o noua zona periculoasa." Dupa Zoellick, confruntarea cu datoriile suverane si celelalte probleme din zona euro tind sa fie rezolvate "cu o zi mai tarziu", lasand impresia ca autoritatile nu se afla cu un pas inaintea problemelor si ca nu se misca in directia corecta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zoellick,
incredere,
piete,
sua,
pericol,
ue
/actualitate/seful-bancii-mondiale-pietele-se-indreapta-catre-o-noua-zona-periculoasa-8624130
8624130
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.