Şefii Google, Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate IT al lui Obama

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 12 februarie 2015 114 afişări

Şefii Google, Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate cibernetică al preşedintelui Barack Obama, care va avea loc vineri, într-o perioadă în care relaţiile dintre Casa Albă şi companiile din Silicon Valley sunt tensionate de probleme legate de respectarea vieţii private.

Preşedintele şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, şi şefii Google, Larry Page and Eric Schmidt, au fost invitaţi dar nu vor fi prezenţi la conferinţa de la Stanford University, potrivit companiilor, transmite Bloomberg.

Şeful Apple, Tim Cook, intenţionează să participe la evenimentul la care Obama urmează să susţină un discurs major şi să patroneze un prânz privat.

Industria tehnologică a fost o sursă vitală de sprijin politic, contribuţii de campanie şi asistenţă în dezvoltarea unor tactici high-tech pentru Obama, atunci când a câştigat preşedinţia în 2008 şi 2012. Relaţiile sale cu sectorul IT s-au întăutăţit între timp, companiile intrând în conflict cu administraţia Obama din cauza spionajului guvernamental şi a dorinţei de a preoteja drepturile utilizatorilor şi clienţilor la viaţa privată.

Yahoo, Facebook, Google, precum şi Microsoft au anunţat că vor fi reprezentate la eveniment de directorii pentru securitate informaţională.

Un oficial al Casei Albe a spus că administraţia Obama este mulţumită de participarea reprezentanţilor industriei tehnologice la summit.

Summitul face parte dintr-o nouă campanie de combatere a hackerilor, iar discuţiile se vor concentra pe creşterea colaborării între companii şi agenţii, îmbunătăţirea securităţii cibernetice pentru protejarea consumatorilor şi securizarea mai bună a sistemelor de procesare a plăţilor.

Yahoo, Facebook şi Google sunt încă deranjare de amploarea activităţilor de spionaj ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), dezvăluite de Edward Snowden în 2013, şi încearcă să îşi asigure utilizatorii că produsele lor sunt sigure şi că nu furnizează în mod voit date guvernului.

În acest context, Apple şi Google au început să ofere smartphone-uri care criptează automat datele, pentru a proteja fotografiile, documentele şi listele de contact de spionajul guvernamental sau de hackeri. Pe de altă parte, autorităţile guvernamentale au încercat să convingă companiile să le pună la dispoziţie date, în cadrul investigaţiilor.

Casa Albă nu a inclus aceste probleme pe lista de subiecte a summitului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMPANII IT,
SECURITATE,
/actualitate/sefii-google-yahoo-si-facebook-nu-vor-participa-la-summitul-de-securitate-it-al-lui-obama-13818001
13818001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.