Sectorul financiar din China este obligat de autorităţi să urmeze valorile Partidului Comunist

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 februarie 2024 16 afişări

Sectorul financiar din China este obligat să urmeze valorile Partidului Comunist. Principalele instituţii de supraveghere financiară au anunţat că se vor asigura că sectorul aderă la valorile partidului şi serveşte economia evitând riscurile „excesive” şi „nechibzuite”, potrivit Reuters.

Sectorul financiar din China este obligat de autorităţi să urmeze valorile Partidului Comunist

În 2022, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a prezentat strategia pe termen lung a „modernizării în stil chinezesc”, cu scopul de a dubla economia până în 2035. Economiştii guvernamentali spun că strategia necesită o creştere medie anuală de 4,7%. Anul trecut a doua cea mai mare economie a lumii şi-a atins ţinta de creştere de aproximativ 5%, dar semnele nu sunt încurajatoare.

Creşterea ar putea încetini deoarece este nevoie de reforme. De asemenea, sistemul a fost zguduit de scandaluri de corupţie. De aceea, instituţiile de control financiar au anunţat că îşi vor intensifica verificările

„Dezvoltarea financiară stabilă este garantată de o supraveghere strictă şi dură”, au anunţat Comisia Financiară Centrală şi Comitetul Central de Lucru Financiar în presa din China.

În plus, jucătorii de pe piaţă au fost avertizaţi „să nu acţioneze cu nesăbuinţă” şi „să stabilească o perspectivă corectă asupra afacerii, performanţei şi riscului, pentru a evita riscurile excesive”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
partid,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.