Secretele unui gigant din China - GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 mai 2011 32 afişări

Compania Foxconn este printre cei mai mari producatori de electronice din lume, care face produse pentru Apple si multe alte companii vestice. Locul unde se produc iPhone, iPod si iPad este un urias care discret, cu sediul central in Taiwan, dar cu fabricile in China, unde este cel mai important angajator privat.

Principalul centru de productie este situat in orasul Shenzhen dijn China; Foxconn City are 3 kilometri patrati si include 15 fabrici, dormitoare pentru muncitori, precum si magazine, restaurante, librarii si un spital. Exista si un post local de televiziune, Foxconn TV. Alte unitati de productie se afla in Slovacia, Polonia, India sau Mexic.

Compania are 400.000 de angajati si a avut anul trecut venituri de peste 59 de miliarde de dolari.

In toamna anului 2010, un raport intocmit de universitari chinezi asemana Foxconn cu lagarele de munca, din cauza orarului de munca si a conditiilor de productie. Raportul a fost urmat de un val de critici media generate de cele 14 sinucideri in randul lucratorilor, inregistrate in 2010. Ca urmare, ca sa impiedice alte sinucideri, compania a angajat consilieri si a instalat 1,5 milioane de metri de plase la ferestre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
China,
Foxconn,
Apple,
iPod,
iPad,
sinucideri,
Taiwan
/actualitate/secretele-unui-gigant-din-china-galerie-foto-8265820
8265820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.