Secretar de stat în Ministerul Educaţiei, sfaturi pentru eleve: Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii

Autor: Departamentul Corespondenti Postat la 22 octombrie 2015 210 afişări

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru spune că vrea să introducă în şcoli cursuri pentru eleve, care ar trebui să înveţe "să meargă frumos şi să fie gazde bune", el adăugând că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii".

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Deva, că ar trebui introduse în şcoli cursuri în care fetele "să înveţe să meargă frumos, să ştie să fie gazde bune şi cum se serveşte ceaiul”, el susţinând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine şi prin ţinută".

"Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeţi, poate nu, o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine, prin ţinută. Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, potrivit publicaţiei Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să înveţe educaţie rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a răspuns: "Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenţie, ele erau obligatorii. Se făceau şi acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă şi altceva”.

La finalul conferinţei de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”.

"Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!", a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Vasile Şalaru este secretar de stat în Ministerul Educaţiei din luna ianuarie a acestui an. El este copreşedinte ALDE Iaşi, fiind şi candiddat la Primăria Iaşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SECRETAR DE STAT,
ELEVE,
/actualitate/secretar-de-stat-in-ministerul-educatiei-sfaturi-pentru-eleve-pieptul-in-fata-dosul-in-spate-si-sa-lesine-baietii-14857907
14857907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.