Sebastian Coe va candida la preşedinţia IAAF

Autor: Adrian Petculescu Postat la 27 noiembrie 2014 39 afişări

Fostul atlet Sebastian Coe, aflat în aceste zile la Bucureşti, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Ateltism (IAAF), for al cărui vicepreşedinte este în prezent, în cadrul unui interviu acordat L'Equipe, care va va fi publicat joi.

Coe, 58 de ani, dublu campion olimpic în proba de 1.500 de metri şi dublu vicecampion olimpic la 800 de metri, a condus Comitetul de organziare a JO de la Londra din 2012.

Sebastian Coe, preşedinte al comitetului olimpic britanic, va candida pentru postul pe care îl va lăsa liber actualul conducător al IAAF, senegalezul Lamine Diack, în vârstă de 81 de ani, care se va retrage în august 2015, după 16 ani petrecuţi la şefia forului.

Este de aşteptat ca Sebastian Coe să îl aibă contracandidat pe ucraineanul Serghei Bubka, fost recordmen mondial la săritura cu prăjina, care ocupă de asemenea funcţia de vicepreşedinte al IAAF.

Sir Sebastian Coe va primi, joi, din partea preşedintelui COSR, Alin Petrache, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Colanul Olimpic. Coe va primi distincţia în cadrul unei festivităţi care va avea loc la Muzeul Olimpic din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ATLETISM,
COE,
PREŞEDINŢIE
/actualitate/sebastian-coe-va-candida-la-presedintia-iaaf-13655093
13655093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.