Se ÎNTÂMPLĂ: A venit o nouă ORDINE mondială. Scenariile apocaliptice devin realitate. Harta Europei se schimbă chiar în faţa ochilor noştri

Postat la 27 noiembrie 2018 726 afişări

În nord, un club elitist de state creditoare a înfiinţat Noua Ligă Hanseatică, o alianţă informală de economii din UE prospere, deschise şi mai puţin centralizate, cu o orientare puternică spre responsabilitate bugetară.

Se ÎNTÂMPLĂ: A venit o nouă ORDINE mondială. Scenariile apocaliptice devin realitate. Harta Europei se schimbă chiar în faţa ochilor noştri

Diplomaţia franceză le-a reproşat că pun în pericol unitatea proiectului european. În acelaşi timp, Parisul susţine o Europă cu două viteze. O ţintă recentă a Ligii Hanseatice este Italia, o economie mare, dar considerată de la periferia zonei euro, condusă de două partide populiste care sfidează disciplina fiscală a Uniunii.

De când aceste partide au venit la putere, se discută despre ameninţarea unui Italexit, acum când Brexitul a devenit o realitate. Marea Britanie va ieşi din UE pe 29 martie 2019 dacă nu cumva termenul pentru Brexit este prelungit. În est, Grupul de la Vişegrad, o alianţă de state cu democraţii cu tendinţe iliberale, face notă discordantă cu politici UE precum cele privind refugiaţii. Iar în Elveţia, care nu face parte din UE, dar este o economie integrată în circuitul comercial şi financiar european, cel mai mare partid a propus adoptarea principiului autodeterminării care ar oferi supremaţie legii constituţionale elveţiene în faţa tratatelor internaţionale în caz de conflict. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venit,
harta,
ochi,
ordine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.