Scolile din Romania – locul doi in lume in privinta violentei. Sapte din zece elevi se tem de colegii lor

Postat la 08 octombrie 2010 48 afişări

O cincime dintre elevii bucuresteni spun ca au fost agresati la scoala si mai mult de jumatate catalogheaza violenta drept "o problema permanenta".

Cele mai multe acte de violenta in scoli se inregistreaza in Capitala. Pe parcursul anului scolar 2009-2010, in Bucuresti au fost raportate oficial 55 de astfel de cazuri.

Cel mai recent studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza scolile din Romania pe locul doi in lume , intr-un clasament ce cuprinde 37 de tari, in ceea ce priveste perceptia violentei. 70% dintre elevii romani spun ca le e teama de comportamentul agresiv al colegilor, procent intrecut doar de cel inregistrat in cazul Ungariei.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
social,
invatamant,
violenta,
scoli,
elevi,
OMS,
politie
/actualitate/scolile-din-romania-locul-doi-in-lume-in-privinta-violentei-sapte-din-zece-elevi-se-tem-de-colegii-lor-7456394
7456394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.