Schimbările pe care le aduce tranzacţia Auchan-Real

Postat la 27 august 2013 370 afişări

Auchan România va aplica propriul model economic, care presupune şi preţuri mai competitive pentru clienţi, în cele 20 de hipermarketuri preluate de la Real, de la care va adopta însă sistemul logistic mai performant.

Schimbările pe care le aduce tranzacţia Auchan-Real

 "Cele mai importante avantaje care se aşteaptă să rezulte din prezenta concentrare sunt legate de aplicarea modelului său economic la magazinele Real preluate. Societatea ţintă a înregistrat pierderi importante din operarea magazinelor care fac obiectul concentrării. Auchan urmăreşte eficientizarea activităţii acestora prin aplicarea politicii proprii. Astfel, modelul Auchan presupune o proporţie mai mică a cheltuielilor de funcţionare prin raportare la cifra de afaceri", se arată în decizia Consiliului Concurenţei de aprobarea a tranzacţiei prin care Auchan a preluat 20 de hipermarketuri Real.

Acest fapt va permite Auchan să propună consumatorilor preţuri mai competitive şi să atragă astfel o clientelă mai numeroasă pentru magazinele preluate, menţionează sursa citată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbarile-pe-care-le-aduce-tranzactia-auchan-real-11275260
11275260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.