Schimbarile climatice sunt o amenintare majora pentru pace si securitate - ONU

Postat la 21 iulie 2011 12 afişări

Schimbarile climatice reprezinta o amenintare majora pentru pace si securitate, a avertizat un oficial de rang inalt din cadrul ONU, in contextul unei dezbateri pe aceasta tema in Consiliul de Securitate.

Achim Steiner, din cadrul Programului ONU pentru Mediu, a declarat ca schimbarile climatice vor mari "exponential" amploarea dezastrelor naturale. El a avertizat ca sporirea frecventei dezastrelor naturale in lume s-ar putea dovedi o provocare majora in urmatoarele decenii, relateaza BBC News Online. Crizele recente, precum cea din Somalia, arata ca "abilitatea noastra de a trata astfel de evenimente este o provocare, in special daca ele au loc simultan si incep sa afecteze, de exemplu, pietele alimentare mondiale, problemele regionale de securitate a alimentatiei, stramutarea persoanelor, crearea de refugiati peste frontiere", a apreciat Steiner. Comentariile sale au fost facute in timp ce Consiliul de Securitate a dezbatut pentru prima data in ultimii patru ani probleme legate de mediu, Germania exercitand presiuni pentru prima declaratie a Consiliului care sa faca o legatura intre schimbarea climatica si pace si securitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
onu,
securitate,
schimbari climatice,
dezbateri
/actualitate/schimbarile-climatice-sunt-o-amenintare-majora-pentru-pace-si-securitate-onu-8513390
8513390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.