Schimbări pentru agenţiile de turism: Vor fi obligate să asigure integral turiştii în caz de faliment

Postat la 15 aprilie 2014 48 afişări

Agenţiile de turism vor fi obligate să asigure integral turiştii în cazul falimentului, după ce statul a interzis începând de luni asigurările în franşiză, prin care agenţiile, dacă intrau în insolvenţă, erau obligate să suporte doar o mică parte din pierderile suferite de turişti.

Schimbări pentru agenţiile de turism: Vor fi obligate să asigure integral turiştii în caz de faliment

 Luni a apărut în Monitorul Oficial un Ordin al ministrului delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, privind asigurarea turistului în cazul insolvabilităţii sau falimentului unei agenţii de turism.

Actul normativ, care vizează creşterea siguranţei turistului, a rezultat în urma analizelor din ultimele luni ale unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Uniunii Naţionale a Asigurătorilor şi Reasigurătorilor din România.

"În urma concluziilor discuţiilor şi în baza monitorizărilor ANT, am decis că se impune eliminarea posibilităţii încheierii contractelor de franşiză între agenţii şi societăţile de asigurări şi introducerea ca obligatorie a plăţii integrale şi anticipate a primei de asigurare", a declarat agenţiei MEDIAFAX Răzvan Filipescu, preşedintele ANT.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbari-pentru-agentiile-de-turism-vor-fi-obligate-sa-asigure-integral-turistii-in-caz-de-faliment-12466995
12466995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.