Schimbări la parcările de reşedinţă din Sectorul 6. Primarul Ciucu vrea să oblige toţi şoferii care au închiriat parcări de la ADP să lipească pe parbriz un cod QR prin care poliţia locală să verifice dacă locul de parcare este ocupat doar de maşina înregistrată la ADP, altfel riscă amenzi sau rezilierea contractelor. Ce înseamnă asta pentru chiriaşi

Postat la 22 iunie 2022 169 afişări

Schimbări la parcările de reşedinţă din Sectorul 6. Primarul Ciucu vrea să oblige toţi şoferii care au închiriat parcări de la ADP să lipească pe parbriz un cod QR prin care poliţia locală să verifice dacă locul de parcare este ocupat doar de maşina înregistrată la ADP, altfel riscă amenzi sau rezilierea contractelor. Ce înseamnă asta pentru chiriaşi

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să schimbe regulamentul pentru parcările de reşedinţă şi să oblige toţi şoferii care au închiriat parcări de la ADP să lipească pe parbriz un cod QR prin care poliţia locală să îi verifice dacă locul de parcare este ocupat 24/7 de maşina care este înregistrată la ADP, potrivit unei postări a primarului

”De azi, 20 iunie 2022, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Comercială Sector 6, a început distribuirea QR codurilor către toţi cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare. Plicurile care vor ajunge în cutiile poştale ale oamenilor conţin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz şi o scrisoare cu instrucţiuni. Procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat şi va dura până la finalul lunii august. Tot până atunci, şoferii sunt obligaţi să-şi lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliţia locală sau reprezentanţii primăriei verifică, printr-o aplicaţie specifică, autenticitatea QR codului.”

Potrivit noii iniţiative a primarului, locul de parcare de reşedinţă nu trebuie utilizat de nicio altă maşină decât cea care este înregistrată la ADP, fără notificare în prealabil, şi maximum pe termen de 60 de zile. Astfel, dacă de exemplu un apartament care are şi loc de parcare este dat în chirie, iar chiriaşul parchează pe acel loc, se riscă fie amendă, fie chiar rezilierea contractului de parcare.

”Neafişarea acestuia se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 şi 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliţia Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului şi afişarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administraţiei Comerciale Sector 6 se sancţionează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă”. 

”În Sectorul 6, se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament / familie. Aşadar, un singur QR cod pentru o singură maşină. În situaţia în care familia deţine două sau mai multe autoturisme, acestea pot fi înscrise în aplicaţia „eSector6” ca autoturisme secundare. Proprietarul va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre maşini, chiar dacă numai una dintre ele deţine QR cod în parbriz. Poliţia locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicaţie.”

”În situaţia în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (ex. este în service), iar şoferul vrea să folosească o altă maşină, trebuie să notifice Administraţia Comercială. Notificarea va conţine numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere şi data de terminare a folosirii acelei maşini provizorii. Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăşi 60 de zile cumulate pe an şi nu poate fi formată din mai mult de 5 cereri.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parcare,
sector,
masina

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.