Schimbări în conducerea Viessmann. Cu cât a crescut cifra de afaceri a companiei anul trecut?

Autor: Andra Stroe Postat la 09 mai 2018 166 afişări

Din 2018, funcţiei de Co-CEO al furnizorului de soluţii pentru încălzire, climă şi energie Viessamann va fi preluată de către avea Max Viessmann. Anul trecut, furnizorul de soluţii pentru încălzire, climă şi energie Viessman a împlinit 100 de ani de la înfiinţare şi a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 5%, până la 2,37 miliarde de euro.

Schimbări în conducerea Viessmann. Cu cât a crescut cifra de afaceri a companiei anul trecut?

La nivel global, numărul angajaţilor Viessmann se ridică la peste 12.000. În 2017 s-au dezvoltat în special pieţele din Turcia, China şi America de Nord, dar şi pieţele Est-Europene, acestea înregistrând câştiguri de două cifre.

În România, compania a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri cu 10% mai mare faţă de 2016, produsele care s-au vândut cel mai bine fiind centralele termice de apartament. „Viessmann România a reuşit o creştere de 10% la finalul anului trecut, ajungând la o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro. Cele mai căutate produse au fost cazanele murale Vitodens 050-W, a căror vânzare a crescut cu 12%”, susţine Valentin Nan, responsabil de marketing Viessmann România. Conform datelor centralizate, cele mai multe cereri s-au înregistrat în Bucureşti, în zona Ardealului, Banatului, dar şi în Dobrogea.

În Germania, cea mai mare piaţă Viessmann, cifra de afaceri a crescut cu 4%, dar creşteri puternice au avut loc şi în Italia şi Franţa. În primul trimestru din 2018 Viessmann a înregistrat o creştere de vânzări la nivel de grup de aproximativ şapte la sută.

Aplicaţiile mobile Viessmann, care includ cataloage electronice şi o bibliotecă pentru documentaţii tehnice şi asistenţă au înregistrat, de asemenea, 300.000 de descărcări la nivel global numai din Google Play. „Dacă socotim şi utilizatorii iOS, probabil ca numărul total de descărcări ale aplicaţiilor Viessmann să depăşească jumătate de milion”, spune Valentin Nan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.