Schimbări importante pentru toţi posesorii de telefoane cu Android. Ce pregăteşte Google pentru anul viitor

Postat la 26 februarie 2024 51 afişări

Schimbări importante pentru toţi posesorii de telefoane cu Android. Ce pregăteşte Google pentru anul viitor

Google se aşteaptă să lanseze modele avansate de limbaj artificial (AI) pe telefoanele Android începând cu anul 2025.

Acum, telefoanele Android sunt echipate cu Gemini Nano, o versiune mai mică a modelului Gemini AI de la Google.

Brian Rakowski, un director de top al diviziei de smartphone-uri Pixel de la Google, a declarat pentru CNBC că se aşteaptă ca modelele de limbaj mai avansate ale companiei să fie încorporate în dispozitivele Android începând de anul viitor.

Rakowski spune că se aşteaptă ca versiunile mai avansate ale Gemini, care acum sunt accesibile doar prin intermediul cloud-ului, să înceapă să fie lansate pe telefoanele Android în 2025.

Gigantul internetului se aşteaptă ca modelul său de limbaj mare (LLM) Gemini, care concurează cu cel mai puternic model de inteligenţă artificială GPT-4 al OpenAI, susţinut de Microsoft, să înceapă să fie încorporat în dispozitive începând de anul viitor.

Modelele de limbaj de mari dimensiuni, sau LLM, sunt modele de inteligenţă artificială capabile să înţeleagă şi să genereze un limbaj asemănător cu cel uman. Gemini Ultra este cel mai performant LLM al Google, având un număr impresionant de 1,56 trilioane de parametri.

GPT-4 de la OpenAI este format din 1,76 trilioane de parametri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
android,
google,
telefoane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.