Schimbări importante pentru noul Cod Rutier. Acum agenţii ANAF pot opri maşini în trafic

Postat la 02 august 2017 1524 afişări

Noul Cod Rutier vine cu o serie de schimbări.

Schimbări importante pentru noul Cod Rutier. Acum agenţii ANAF pot opri maşini în trafic

Noul Cod Rutier vine cu o serie de schimbări. Cele mai noi dintre ele vizează transportul copiilor în vârstă de până la trei ani. Ei nu au voie în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă. Excepţe fac cele destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor. În taxiuri ei pot ocupa orice alt loc în afară de cel de pe scaunul din faţă. În caz contrar şoferii riscă o amendă 450 de lei.

Noile modificări arată că şoferul este obligat să le spună pasagerilor să-şi cupleze centura de siguranţă. Dacă aceştia vor fi prinşi fără centuri, şoferul primeşte o amendă de 450 de lei.

De acum înainte şoferii vor putea fi opriţi şi de către inspectorii ANAF. În Codul Rutier se specifică că:

„Funcţionarii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care în scopul exercitării atribuţiilor de control specifice efectuează semnale de oprire pentru conducătorii autovehiculelor, sunt obligaţi să poarte uniforma cu înscrisuri şi însemne distinctive şi mijloace de protecţie fluorescent-reflectorizante pe fond de culoare roşie, stabilite prin hotărâre a Guvernului“.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.