Schimbări importante pentru deţinuţi: Condamnaţii cu pedepse de până la 5 ani vor putea executa pedeapsa la domiciliu sau în week-end

Postat la 04 aprilie 2018 155 afişări

Persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end într-un centru special înfiinţat, potrivit unor amendamente PSD adoptate de Comisia juridice din Camera Deputaţilor.

Schimbări importante pentru deţinuţi: Condamnaţii cu pedepse de până la 5 ani vor putea executa pedeapsa la domiciliu sau în week-end

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, mai multe amendamente la trei propuneri legislative referitoare la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind ca persoanele condamnate, inclusiv pentru fapte de corupţie, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat.

 

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a comasat trei propuneri legislative, iniţiate de PNL şi UDMR, adăugând mai multe amendamente ale PSD. Deputaţii PNL au criticat amendamentele PSD, menţionând că acestea schimbă fundamental propunerea făcută de ei.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.