Schimbarea "Prima Casă" în "Noua Casă" a dublat numărul locuinţelor vechi scoase la vânzare

Postat la 31 ianuarie 2013 11 afişări

Proprietarii din Bucureşti s-au grăbit să scoată la vânzare apartamentele vechi, în urma anunţului că programul "Prima Casă" s-ar putea adresa doar segmentului de locuinţe noi, astfel oferta de astfel de proprietăţi este dublă faţă de luna decembrie a anului trecut.

"Proprietarii apartamentelor vechi din Capitală par să fi reacţionat imediat la anunţarea programului «Noua Casă»: de teamă să nu rămână cu locuinţele nevândute o dată cu intrarea în vigoare a viitorului program guvernamental, cei care deţin apartamente vechi au umplut în ianuarie piaţa de oferte. În prima lună a lui 2013, oferta de apartamente vechi scoase pentru prima oară la vânzare este cu 12% mai bogată faţă de începutul lui 2012 şi depăşeşte de peste două ori oferta din decembrie 2012", se arată într-un comunicat al site-ului Anunturiparticulari.ro.

Astfel, numărul apartamentelor vechi scoase la vânzare la început de an au totalizat peste 2.050 de oferte noi, ajungând astfel la un nivel similar aceleiaşi perioade din 2007 şi cu 12-15% mai ridicat decât în 2011-2012.

Cele mai multe apartamente apărute nou pe piaţă au două camere, respectiv 845 de oferte, cel mai ridicat nivel pentru această perioadă din 2008 încoace. Comparativ cu ianuarie 2012, oferta este cu 10% mai mare şi cu 29% faţă de ianuarie 2010, de exemplu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbarea-prima-casa-in-noua-casa-a-dublat-numarul-locuintelor-vechi-scoase-la-vanzare-10535377
10535377
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.