Schimbare de ultim moment! O megaconstrucţie de zeci de milioane de euro apare în mijlocul Bucureştiului

Postat la 03 august 2018 164 afişări

Demolarea Stadionului Ghencea e în toi şi, până în martie 2020, o nouă construcţie va răsări în compelxul "militarilor". Faţă de informaţiile publicate până în acest moment, o noutate o reprezintă locul unde va fi amplasat stadionul.

Schimbare de ultim moment! O megaconstrucţie de zeci de milioane de euro apare în mijlocul Bucureştiului

Lucrările vor demara în martie 2019 şi vor fi gata la începutul lui 2020 (martie), an în care Capitala va organiza patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, una dintre gazde fiind stadionul din Ghencea. Capacitatea arenei va fi de 30.500 de locuri. Valoarea estimată, care include TVA, taxe, avize precum şi costul demolării, conform studiului fezabilitate, este de 301.771.470 lei inclusiv TVA (64.877.557 euro).

O noutate o reprezintă locul unde va fi amplasat stadionul, care va fi mutat spre bulevard, astfel încât în spate, unde e actuala tabelă electronică, să fie mai mare spaţiul pentru evacuarea spectatorilor. De asemenea, în acel loc se va construi şi un stadion de atletism: "Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30 de mii locuri, va fi o arenă UEFA categoria 4.

La el se adaugă muzeul, spaţii de cazare, comerciale. Noi sperăm să fie un stadion ca cel de la Craiova, care să aibă "viaţă" tot timpul anului, nu un stadion care să stea închis şi să fie deschis doar la un eveniment sportiv", a declarat directorul de investiţii CNI, Adrian Cefălan.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.