Schimbare de strategie la Wizz Air: compania schimbă tipul de aeronavă şi comandă Airbus A321

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 octombrie 2013 7280 afişări

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator din România după numărul de pasageri, a anunţat că va converti din comanda viitoare 26 de aeronave A320 în aeronave Airbus A321. În prezent, compania are o flotă de 45 de aeronave Airbus A320 şi va converti parţial comanda încât să acopere expansiunea permanentă a reţelei de destinaţii.

Schimbare de strategie la Wizz Air: compania schimbă tipul de aeronavă şi comandă Airbus A321

Airbus A321 este cea mai mare aeronavă din gama A320, având o autonomie mai mare în comparaţie cu A320. Având aceeaşi anvergură a aripilor ca A320, este cu şapte metri mai lung şi poate transporta în plus 40 de pasageri, permiţând astfel acoperirea cererii pe cele mai populare rute Wizz Air. Recent Wizz Air a anunţat noi rute pe sectoare de zbor mai lungi, spre ţări ca Israel, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite şi Rusia. Aceste aeronave  de capacitate mai mare vor fi folosite pentru unele dintre aceste noi rute. 

Wizz Air a transportat anul trecut în şi din România 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere cu 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. Compania maghiară Wizz Air are ca investitor principal fondul american de private equity Indigo Partners.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
arad,
operatiuni,
wizz air,
aeroport
/actualitate/schimbare-de-strategie-la-wizz-air-compania-schimba-tipul-de-aeronava-si-comanda-airbus-a321-11544864
11544864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.