Scheele mai da un imbold

Postat la 23 februarie 2006 7 afişări

Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, le-a reprosat senatorilor si deputatilor din Comisiile de politica externa nivelul de calificare scazut al personalului parlamentar de la Bucuresti. Si le-a mai adus aminte care sunt temele pana la sfarsitul lui martie: un plan multianual de investitii pentru infrastructura, sa asigure distributia aleatorie a cauzelor in instante, respectarea procedurii judiciare si protectia datelor cu caracter personal.

Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, le-a reprosat senatorilor si deputatilor din Comisiile de politica externa nivelul de calificare scazut al personalului parlamentar de la Bucuresti. Si le-a mai adus aminte care sunt temele pana la sfarsitul lui martie: un plan multianual de investitii pentru infrastructura, sa asigure distributia aleatorie a cauzelor in instante, respectarea procedurii judiciare si protectia datelor cu caracter personal. Alte prioritati: elaborarea unui audit independent privind coruptia si a unui cadru clar de colaborare intre Politie si Jandarmerie. 

Atentie, a adaugat Scheele, Comisia Europeana va face o prima evaluare post-tratat, care nu va fi publica, in luna mai. Mesajul cel mai important a fost insa acela ca "pentru indeplinirea la termen a obligatiilor asumate e nevoie de colaborarea intre Executiv, Legislativ si Justitie". 

Interventia lui Scheele nu e intamplatoare. Bunaoara, parlamentarii PSD au votat deja, in cateva randuri, impotriva unor legi din "pachetul UE". Este, de exemplu, cazul unei ordonante de urgenta pe tema justitiei, elaborata de fostul guvern Nastase, care permitea anchetarea de catre PNA a senatorilor si a deputatilor. "Este aproape ireal faptul ca puterea si opozitia se bat in Parlament pe proiecte de lege necesare aderarii", a exclamat senatorul PNL Teodor Melescanu. Este vorba de lucruri pe care ni le asumam cu totii la nivel retoric sau de principiu, a mai zis el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/scheele-mai-da-un-imbold-2510355
2510355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.